Opgroeien buiten ferns in potten: how to care for potted varens outdoors

Opgroeien buiten Ferns In Potten: How To Care For Potted varens Outdoors.

Groeien buiten Ferns In Potten: How To Care For Potted Ferns Outdoors.

Veel varens prefereren omstandigheden die beperken waar ze kunnen worden gekweekt.

waardoor u kunt genieten van een anders binnen varen buiten.

Merk op dat niet alle varens gelijk zijn gemaakt, en sommige veel beter in containers dan anderen.

Veruit de meest populaire container varen is de Boston Fern (.

Veel van de informatie in dit artikel zal daarom gericht zijn op de Boston varen.

Toch kun je het toepassen op elke andere containervriendelijke varensoort door de nodige verzorgingseisen (zoals de hoeveelheid water) aan te passen.

Pot varens hebben een beetje meer aandacht nodig dan die in de grond omdat ze minder toegang hebben tot de natuurlijke processen die zorgen voor rijke bodem en goede drainage.

Echter, het hebben van een gepotte varen buiten betekent dat je een gezondere varen kunt hebben dan iemand die strikt binnen is gekweekt terwijl je het kan kweken als een vaste plant in gebieden waar het alleen zal overleven als een jaar.

Zoals vermeld zijn zonebeperkingen misschien wel de grootste reden om varens in een container te laten groeien.

Dit stelt je in staat om ze naar binnen te brengen als het weer te warm of koud wordt.

Het betekent ook dat je de planten naar behoefte kunt verplaatsen als je in een gebied woont waar de richting van zonlicht tijdens het groeiseizoen beweegt.

Ferns zijn een van de meest ondergewaardeerde huizen en tuinplanten, maar ze kunnen groeien op plaatsen waar de meeste andere planten cant.

Ferns staan bekend als schaduwliefhebbers, maar dit is niet helemaal waar.

De ideale verlichting voor de meeste varens is gedompeld zonlicht.

Dit betekent licht dat gefilterd door de bladeren van andere planten, waardoor sommige heldere plekken die nooit te lang gericht blijven op een deel van de plant.

Echter, je kunt ook de varens plaatsen op een plek die's ochtends of's avonds zon krijgt met schaduw in de middag.

Wanneer het plukken van een plek op uw veranda, terras, of dek, rekening houden met de lichtconditie, want dit is de enige grootste factor in de vraag of uw varen zal gedijen, overleven, of verschroeien.

Het goede nieuws is dat je Boston Ferns kunt plaatsen in hangende manden, zodat je ze wat extra onderdak kunt geven onder een veranda of afgesloten dekdak.

Ferns houden van zuurgraad, en veel soorten zullen eigenlijk liever een bodem pH onder 6.

Dit kan de meeste van uw tuinplanten doden, maar containers bieden een mooie bufferzone om plantencombinaties mogelijk te maken die anders niet zouden werken.

Bovendien hebben uw varens veel organisch materiaal nodig dat te veel zou kunnen bewijzen voor naburige planten tenzij u ze scheidt met containers.

Nog een ander voordeel pot varens hebben over de grond-based degenen is toegang tot hogere vochtigheidsniveaus.

Ferns liefde vochtigheid en tarief goed in de keuken of badkamer, maar arent altijd zo gelukkig in de tuin waar de vochtigheid is veel minder stabiel.

Potten varens kunnen veel van dit probleem omzeilen, vooral als je dubbel-pot of gebruik kiezelbakken.

Dubbel potje is precies zoals het klinkt, met de potplant zittend in een tweede, iets grotere container.

Lijn de ruimte tussen deze containers met turf of sphagnum mos en voeg water toe aan het mos bij het drenken van je varen.

Het mos zal alle overtollige drainage uit de binnenste pot absorberen en wat je het geeft.

Daarbovenop zal het mos uitdrogen als de dagen voorbij gaan, natuurlijk de vochtigheid rond je varen verhogen.

Sprekend van water gevend, kan de natte-en-droge methode veel hoofdpijn besparen wanneer het houden van een buiten varen goed gehydrateerd.

De meeste varens zijn extreem gevoelig voor overwatering, en hoewel het lijkt alsof regen het besproeiingsproces overwint, zijn de natte en droge methoden verantwoordelijk voor dergelijke variabelen.

Steek gewoon je vinger in de grond om het vochtgehalte te controleren.

Ferns zal moeten worden gedrenkt wanneer de grond ergens tussen 1⁄2 en 1 1⁄2 inch omlaag is (afhankelijk van de soort), met de Boston varen die water nodig heeft op een nog 1 inch diepte.

De ruimte van de punt van je vinger tot de eerste knokkel is ongeveer 1 inch, waardoor dit proces gemakkelijk.

Ook kun je een houten stokje of ijslollystokje als watersensor markeren, hoewel je deze 20 minuten in de grond moet laten.

Wanneer je het eruit trekt, zal het hout donkerder zijn waar water aanwezig was.

Altijd langzaam en gelijkmatig water geven, voorzichtig niet de bladeren nat te maken.

Werk je een weg rond de plant om ervoor te zorgen dat de ene kant niet meer water heeft dan de andere.

Stop wanneer je vocht ziet sijpelen uit de afvoergaten, of het bodemoppervlak kan niet langer zo snel opnemen als je giet.

Misschien het grootste voordeel van het kweken van je pot varen buiten is het vermogen om het binnen te brengen wanneer de temperatuur daalt.

Dit betekent dat je een varen buiten kunt laten groeien in USDA zone 4 of 5 die normaal gesproken niet zou overleven als een vaste plant in iets kouder dan zone 9.

Zorg ervoor dat je een oogje in het zeil houdt op de temperatuur en breng het binnen als de voorspelling een grote duik onder je varens tolerantieniveau laat zien voor meer dan een uur of twee.

Breng het naar binnen als de voorspelling een vorst voorspelt, waardoor de plant permanent wordt beschadigd.

Voordat de plant naar binnen wordt gebracht, geef het een grondige spray-down om eventuele ongedierte los te maken.

Zorg ervoor dat de bodems van de bladeren waar de meeste ongedierte de neiging om samen te komen.

Laat de plant een beetje uitdrogen en geef hem zo nodig trim.

Zodra je hem naar binnen brengt, zal zijn beste om de plant voor een week of twee in quarantaine te houden om ervoor te zorgen dat hij niet besmet is.

Het overwinteringsproces zal hetzelfde zijn als wanneer je de plant het hele jaar binnen hebt laten groeien.

Het zou een uitstekend groeiseizoen kunnen hebben gehad, zodat je het misschien nodig hebt om de volgende lente te verzilveren als het wortelgebonden wordt.

Zodra de lente inslaat, is het tijd om je varen voor te bereiden om weer naar buiten te gaan.

Hou een oogje in het zeil voor de laatste voorspelde vorst zodat je weet wanneer je de plant moet verplaatsen.

In eerste instantie, breng het gewoon naar buiten voor een uur of twee, dan langzaam verhogen van de tijd buiten elke dag tot zijn klaar om de rest van de lente en zomer uitsluitend buiten door te brengen.

Dit proces heet verharding en duurt meestal 1 tot 2 weken om te voltooien, maar het resulteert in een veel harder plant voor het kweken van buiten varens in potten.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel te bieden voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en koppeling aan Amazon.

Planten op een zonnige warme plek en matig vochtige grond.

Italia wordt gekenmerkt door bijna geheel grote rode bloemen, ongeveer 20 cm.

Cannas geef je niet snel teveel mest. De Canna kan en mag weer overal! In De Tuinen van Appeltern worden jaarlijks nieuwe soorten aangeplant en uitgeprobeerd. Ze is niet winterhard, maar op droge plaatsen in de tuin kunnen de planten overwinteren, met goede bescherming tegen vorst. Wat kan hiervan de reden zijn en wat kunnen we er aan doen om dit te voorkomen?. Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.

Klik hier en schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief.

scheuren voordat je ze uitplant. De knollen hoeven dan niet opgegraven te worden. Het was de stamvader van de zogenaamde Italiaanse cannas of Canna x orchioides en kreeg in 1895 een Diploma of Honour tijdens de Flower Show in Napels. Zij worden in de warmte opgekweekt en daarbij matig vochtig gehouden tot de eerste bladeren komen. De attractieve bloemscheuten zijn er in verschillende prachtige kleuren. Voor 22u besteld, volgende werkdag in huis. Jong nog opgerold blad wordt soms aangevreten door slakken maar cannas hadden tot voor kort verder nauwelijks last van ongedierte. De rassen kunnen naar hoogte worden onderverdeeld in dwergrassen die 50-60 cm hoog worden, middelhoge rassen van 80-120 cm hoog en hoge rassen van 120-160 cm hoog.

nl zijn de voorwaarden op deze pagina van toepassing.

Klik hier en schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief. Canna wortelstokken prefereren een constante, vochtige grond. Deze formele Canna-bedden zijn nog steeds te vinden in gemeentelijke parken. In mei nà de nachtvorst, de plant afharden en stilaan meer water geven. De rhizomes de cannas - Instructions de plantes et de culture - Soins du jardin de fleurs. N a de winter nieuwe aarde en hij kan weer helemaal opbloeien in de volgende zomer. De canna is een (sub)tropische plant met grote, brede bladeren en gele, oranje of rode bloemen.

In de winter sterft de plant af.

Geniet volgend jaar weer van uw Canna .

Heeft u een plant niet gevonden in de plantengids?. De kluit valt makkelijk uiteen, de wortelstokken komen bloot te liggen. Cannas presteren het beste in de volle zon. Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Canna en Vaste plantenkwekerij van Haaster is een zeer gespecialiseerde kwekerij van hoofdzakelijk Canna's, gevestigd in de Zilk. Plant haar niet te diep in de tweede helft van mei op een zonnige beschutte plaats in doorlatende voedselrijke, niet te vaste grond. Planten op een zonnige warme plek en matig vochtige grond. Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden. Neem een emmer of pot met potgrond en begraaf de knollen hierin.

De grond moet humusrijk en goed doorlatend zijn.

Schuur deze huid wat af tot het wit zichtbaar is en laat het zaad dan vierentwintig uur in lauwwarm water weken. Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren. Dek af met een laag mulch en geef goed water. Ze is door Clusius al in 1576 beschreven. Een gedetailleerd overzicht van alle planten.

Indisch bloemriet staat bij voorkeur op een zonnige plek aan de rand van de vijver of in een pot op het terras.

De exotische Cannas uit het tropische Amerika zorgen voor een. Canna’s bloeien overal | De Tuinen van Appeltern. Er worden geen persoonsgegevens verzameld. Klik hier en schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief. Onze Chinese roos krijgt wel knoppen maar als ze bijna uitkomen breken ze spontaan af. In Vietnam en Zuid-China worden ze aangeplant voor consumptie.

'Red Stripe' rood met donker roodgroen blad.

Breng een laag mulch van 5 tot 10cm aan rondom de Canna, om vocht vast te houden en onkruid te bestrijden. Met voldoende water bloeien alle stelen elegant en exotisch. Na uitkomen van het tweede kiemblad kan er worden verpot. Het beste resultaat wordt verkregen als er in potjes wordt gezaaid; de kiemwortels zijn broos.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost canna indica

Door uitgebloeide bloemen met stengel en al te verwijderen, wordt het doorbloeien gestimuleerd.

Klik hier en schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Voor 22u besteld, volgende werkdag in huis. Canna Indica wordt in de tropen gebruikt om vervuild water te reinigen. Op de inhoud en het gebruik van Allesoverbloembollen. Pflanzenpflege - Cannawurzelstöcke Pflege. Een zeer dankbare en decoratieve terrasplant. Zaai het zaad en dek af met vijf centimeter humus. Vanuit de knolachtige wortelstok komt de steel waarboven zich al opgerold blad ontwikkelt boven de grond. In Nederland wordt vooral de Canna Indica of Indisch bloemriet gekweekt. Samen met de rood-groen-geel gemêleerde grote bladeren vormt dit een zeer opvallend en decoratief geheel.

: heeft geel-oranje bloemen en kan tot 300 cm hoog worden.

omdat door het grote blad veel water verdampt. Als snijbloem is ze niet lang houdbaar, maar de zaaddozen blijven wel lang mooi op de vaas. In de boomkwekerij wordt snoei gericht toegepast om een bepaalde vorm te bereiken. Begeleiding bij de groei naar volwassenheid. Ze zijn ook geschikt voor veevoer. In India worden de zaden gefermenteerd voor alcoholproductie.

Wilt u canna planten kopen? Klik hier om onze.

In mei nà de nachtvorst, de plant afharden en stilaan meer water geven. Snij in het najaar, als de vorst het gebladerte heeft gedood, de Canna planten terug tot 15cm hoogte. : gebruik alleen eetbare bloemen/bollen van gespecialiseerde leveranciers die eetbare bloemen/bollen telen. In februari-maart kan ze gezaaid worden. Na uitgebreid taxonomisch onderzoek zijn er 26 soorten en ondersoorten te onderscheiden. Zet op een koele, vorstvrije plaats om te overwinteren.

Canna indica 'Tenerife' is een laagblijvende variëteit met gladioolachtige, oranje gevlekte goudgele bloemen.

De bodem van in pot gekweekte Cannas moet ook goed vochtig gehouden worden.

Hoge rassen kunt u met een staak overeind houden. Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent. Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden. Door de vezels, moeten ze lang gekookt of gestoomd worden voordat ze gegeten kunnen worden. Verwijder bloemen als ze verdorren.

Kieming vindt na zes dagen plaats bij een temperatuur van ten minste 15°C.

De aanleg van een vlonder lijkt een beetje op de aanleg van een tegelterras (straatwerk). N a de winter nieuwe aarde en hij kan weer helemaal opbloeien in de volgende zomer. Soorten met een * zijn te koop in Nederland. nl is onderdeel van Tuincentrum Koeman. Een gedetailleerd overzicht van alle planten. How to plant Canna Rhizomes - planting instructions. De Fransen noemen de plant ook wel de faux sucrier, het valse suikerriet. Deze varianten hebben meestal niet meer de oorspronkelijke botanische naam maar de meest uiteenlopende namen.

De Cannas die ook wel Indisch riet genoemd worden, zijn knolgewassen die, omdat ze anders ons klimaat niet zouden overleven, in de herfst voor het echt gaat vriezen, uit de grond gehaald moeten worden om vorstvrij bewaard te worden.

Vanaf half mei (na de ijsheiligen) kunnen ze weer in de tuin gezet worden. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Canna indica 'Durban' of Indisch bloemriet - Informatie:. Het grootste tuininspiratiepark van Nederland. Wanneer ze in de schaduw staan, loopt u het risico dat ze helemaal niet bloeien.  of de Gele canna: is een aquatisch soort en heeft grote gele bloemen. Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Neem geen knollen met slechts één oog.

Met dit in gedachten, dient men de planten gedurende de hele zomer te bevochtigen als de regenval minder is dan 2,5cm per week.

Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden. De smaak is te vergelijken met die van zoete aardappel. Cannas doen het goed in pot en kunnen zo een terras of uitgebloeid perk doen opleven. Een gedetailleerd overzicht van alle planten.

Een gedetailleerd overzicht van alle planten.

Graaf de knollen in oktober op, knip losse wortels af en verwijder al het loof. Daarna voldoende gieten en wekelijks bemesten. van der Schoot' geel, rood gespikkeld. Een gestoomd of gegrild blad geeft een lichte citroensmaak aan gerechten.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen