Brian minter: water serveren is nog nooit zo belangrijk geweest als vancouver sun

Brian Minter: Water serveren is nog nooit zo belangrijk geweest als Vancouver Sun.

Begin je dag met Zonsopgang, een roundup van B. nieuws en meningen die direct in je inbox zijn uitgebracht.

Begin je dag met Zonsopgang, direct in je inbox afgeleverd.

Brian Minter: Water bewaren is nog nooit zo belangrijk geweest.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar je artikel gaat verder onderaan.

Brian Minter: Water bewaren is nooit belangrijker geweest.

Brian Minter: Water bewaren is nooit belangrijker geweest.

Bijna elke activiteit verbruikt water tot op zekere hoogte, en water wordt schaarser door klimaatverandering, menselijke activiteit en bevolkingsgroei.

Als je water geeft, probeer dan het water op bodemniveau te houden en van plantenbladeren af te houden.

Beoordelingen en aanbevelingen zijn onbevooroordeeld en producten worden onafhankelijk geselecteerd. Postmedia kan een affiliate commissie verdienen van aankopen via links op deze pagina.

De volgende keer dat je een waterkraan, douchekraan, tuinslang of vaatwasser aanzet, of een toilet doorspoelt, pauzeer dan even om na te denken over een kostbaar drinkwater dat verbonden is met al deze activiteiten.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar je artikel gaat verder onderaan.

Om het in perspectief te stellen, ongeveer 97 procent van de aarde water is het zout water in onze zeeën en oceanen. Ongeveer twee procent is bevroren, waardoor slechts één procent beschikbaar is voor drinkwater, commercieel en industrieel gebruik, landbouw en al het andere waterverbruik.

We verontschuldigen ons, maar deze video heeft gefaald om te laden.

tik hier om andere video's van ons team te zien.

Brian Minter: Behoud van water is nooit belangrijker geweest.

Een lekkende kraan, afhankelijk van de grootte van de pijp, kan tot 100 liter water per dag druppelen. Het laten van kranen lopen, terwijl het poetsen van onze tanden, kan verspillen om gallons te geven. Een vijf-minuten douche kan 15 tot 25 liter, en een 10-minuten douche kan gaan door 40 liter. Een eenvoudige flush van een toilet kan gebruiken ongeveer 3.

Als je melk drinkt, heeft een koe vier liter water verbruikt om slechts één liter melk te produceren. Als je een gas aangedreven voertuig rijdt, heeft het 13 liter water nodig om een liter benzine te produceren. Een lange afstand vlucht kan gebruik maken van water equivalent aan 1.700 standaard wc flushes.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onder.

Bijna elke activiteit verbruikt water tot op zekere hoogte, en water wordt schaarser door klimaatverandering, menselijke activiteit en bevolkingsgroei. Het goede nieuws is dat we enige controle kunnen hebben over onze waterconsumptie.

Met langere, drogere spreuken het hele jaar door nu, we kunnen niet altijd vertrouwen op regen om ons te helpen. Leren hoe je planten goed water te geven is cruciaal voor hun lange termijn succes.

Ik leerde een aantal interessante feiten over watergebruik in de Vancouver regio, met dank aan Greg Valou, die werkt in de media relaties met Metro Vancouver. Hij wees erop dat in deze regio, de lange-afstand projecties zijn voor langere en drogere zomers en verminderde winter sneeuwpacks, potentieel resulteert in beperkte voorjaar runoffs en verminderde niveaus in waterreservoirs.

Ik was verbaasd te horen, dat in de afgelopen 20 jaar, per hoofd van de bevolking het watergebruik is afgenomen. Valou crediteert waterbehoud inspanningen, zoals zomer buiten water beperkingen bevorderd door zowel gemeentelijke als regionale overheden. Lokale gemeenschappen moeten ook krediet krijgen voor het naleven van watergebruik richtlijnen.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Met bevolkingsgroei vrijwel zeker verwacht in het Vancouver gebied, zal het huidige gebruik van 390 miljard liter water per jaar naar verwachting groeien tot meer dan 600 miljard liter bij 2120. Dit breekt af tot 270 liter per dag voor individueel waterverbruik. Wanneer je bij commercieel en institutioneel gebruik toevoegt, stoot het het verbruik tot ongeveer 450 liter per dag.

Terwijl het gebruik van binnenwater het hele jaar door redelijk consistent blijft, neemt het gebruik van buitenwater meestal met 50% toe in het late voorjaar, zomer en vroege herfst. Gedurende deze tijd gebruiken de meeste huishoudens ongeveer 60% van hun water buitenshuis en 40% binnen.

Ik was benieuwd hoe we binnen water gebruiken, en Valou zorgde voor de volgende afbraak: 24 procent voor toiletten; 20 procent voor douches; 19 procent voor kranen; 17 procent voor wasmachines; 12 procent voor lekkend sanitair; 3 procent voor baden; 1 procent voor vaatwassers en 4 procent voor andere activiteiten.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Er zijn veel mooie, droogte tolerante planten die kunnen worden toegevoegd aan uw tuin om de behoefte aan water te vergemakkelijken.

Met de aankomst van de zomer, haar tijdig om te overwegen hoe een minimale hoeveelheid water te gebruiken terwijl nog steeds genieten van een grote tuin. Door te werken in, diep van beneden, veel organische materie, zoals gecomposteerde mest en zeegrond, zult u merken dat de wortels van uw planten zullen volgen, en zodra vastgesteld, zullen ze minder water nodig hebben. Hetzelfde is waar van uw containers. Om het drenken te minimaliseren, probeer grotere containers te gebruiken die een kritische massa van bodem en organische materie hebben. Probeer geen vulstoffen, zoals piepschuimchips, in uw bodem toe te voegen.

Wanneer je water geeft, richt je je op de wortelzones van je planten en minder vaak water. Je moet echter grondig en diep water geven. Door gebruik te maken van waterslangen en druppelsystemen, kun je de bodem en je planten wortelsystemen richten, niet de bladeren besproeien, lege rijen of trottoirs. Maar een woord van voorzichtigheid: deze vormen van irrigatie dringen vaak niet diep door, dus controleer de bodem om ervoor te zorgen dat het vocht naar beneden komt naar de werkelijke wortels.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Er zijn veel mooie, droogte tolerante planten die kunnen worden toegevoegd aan uw tuin om de waterbehoefte te verlichten.

Probeer altijd om water in de ochtend wanneer de temperatuur is op de stijging. Alle planten, inclusief gras, gebruik water efficiënter overdag. Wanneer water in de avond, alle planten blijkt een goede deal van dat water's nachts. In de zomer, grotere bomen verschijnen 150 tot 200 liter water nacht na nacht.

Probeer te zoeken naar meer droogte-tolerante planten die gedijen, eenmaal gevestigd, in zowel hitte en drogere situaties. Dit is belangrijk voor zowel zonnige als schaduwrijke gebieden.

Vandaag de dag, zijn veel crèches bouwen reservoirs om regenwater te vangen tijdens de herfst, winter en vroege lente seizoenen worden gebruikt voor irrigatie tijdens de zomer. Regen vaten en kleinere reservoirs verbonden met onze grachten kunnen een uitstekende bron van water voor onze tuinen.

Metro Vancouver heeft enkele goede richtlijnen over het behoud van water, terwijl hij nog steeds geniet van al onze buitenactiviteiten.

voor nuttige informatie over hoe water te besparen en meer water bewust te zijn.

Water is kostbaar, en in de hedendaagse snel veranderende wereld, moeten we water sparen en het verstandig gebruiken.

Deel dit artikel in je sociale netwerk.

Brian Minter: Water besparen is nog nooit zo belangrijk geweest.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar je artikel gaat verder hieronder.

Er was een fout, geef een geldig e-mailadres.

Als je het niet ziet, kijk dan alsjeblieft in je spammap.

Het volgende nummer van Vancouver Sun Headline News zal binnenkort in je inbox zitten.

We kwamen een probleem tegen waarbij je je aanmeldde.

6: 946 nieuwe gevallen, 11 sterfgevallen over drie dagen

Dan Fumano: Vancouver politie zal geen COVID-19 vaccinaties nodig hebben, in tegenstelling tot andere afdelingen.

COVID-19: Delta variant meer een zorg dan Omicron: B.

Foto's tonen belachelijk grote goudvissen die Canadese haven overnemen nadat ze in het wild zijn vrijgelaten.

paar heeft twee appartementen in hun huis een voor haar kinderen, een voor zijn.

Postmedia is toegewijd aan het onderhouden van een levendige maar civiele forum voor discussie en moedigen alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Reacties kunnen tot een uur voor matiging duren voordat te verschijnen op de site. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben ingeschakeld e-mail notificaties zult u nu een e-mail ontvangen als u een antwoord op uw reactie, er is een update naar een commentaar thread die u volgt of als een gebruiker die u volgt opmerkingen.

voor meer informatie en details over het aanpassen van uw.

365 Bloor Street East, Toronto, Ontario, M4W 3L4.

© 2021 Vancouver Sun, een divisie van Postmedia Network Inc. Ongeautoriseerde distributie, transmissie of republikatie strikt verboden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw inhoud (inclusief advertenties) te personaliseren en laat ons toe om ons verkeer te analyseren.

Door onze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met onze.

Als je de wortelstokken bewaard hebt door ze te drogen moeten de wortelstokken eerst weer tot leven komen en daarna kunnen ze pas weer gaan denken aan groeien en bloeien.

Behalve delen kun je Cannas ook zaaien.

Hoe Canna Overwinteren? - Naar Binnen Halen Of Niet? - Fleur & Flower. Dat zijn dikke, ondergrondse stengels. Die stukken bewaar ik in een donkere plastic zak. Daarnaast zal de plant niet zo groot worden en mogelijk minder bloemen geven. miep geuze wonende in st laurens (popkensburg). Doe een laag hydrokorrels onder in de nieuwe pot, voor betere vochtbeheersing. Dat zijn zaaddozen waarschijnlijk zonder bruikbare zaden. Onovertroffen groenbladige Canna met tweekleurige (rood met gele rand) bloemen. Rozen AZ Organische rozenmest 1.

Toen kwamen winters voor met hele lage temperaturen en ook nog eens voor een langere periode.

Breng een laag mulch van 5 tot 10cm aan rondom de Canna, om vocht vast te houden en onkruid te bestrijden. Wel een enorme kluit gekregen met allemaal rhizomen en ook al uitlopers met prachtig tropisch groen blad. Wil je ze toch drogen? Verwijder dan zo veel mogelijk de aarde van de wortelstokken. De grond moet humusrijk en goed doorlatend zijn. Margriet Winterfair : 25 november - 1 december 2022.

link to Pieris Planten, Wanneer En In Welke Grond?.

Een van de beste cultivars voor een pot. Wanneer ze in de schaduw staan, loopt u het risico dat ze helemaal niet bloeien. De kluit dient tijdens de zomer echt goed nat gemaakt te worden, soms wel 2x per dag. Op een koele, droge plek houd het zaad lang zn kiemkracht behouden. Er zijn ongeveer negen echte soorten, die in de natuur voorkomen. Pieris Planten, Wanneer En In Welke Grond?.

Wij leveren de beste kwaliteit bloembollen, zaden en tuinartikelen in heel Europa en worden gewaardeerd door onze snelle service en kwaliteit.

De kluit voorkomt dat de wortelstokken te veel vocht verliezen. Je kunt ze ook uitgraven en laten drogen. Vul deze laag aan met wat mediterraanse voedingsgrond. Hoge rassen kunt u met een staak overeind houden. wij hebben deze mooie plant gezien in een familie-tuin vanmijn zus in almelo.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost canna plant verzorging

Als een plant ziek blijkt uitgraven en weggooien, er is geen remedie bekend.

Pretoriais een van de synoniemen van Straita, terwijl soms de Stuttgart ook onder deze naam te koop is.

Een heester in de tuin is altijd leuk. Knip alle bladeren 5 centimeter boven de grond af en haal voorzichtig de wortelstokken uit de grond. Is de grond binnen 2 dagen droog dan betekent dat dat hij wat meer water nodig heeft. Maar het geldt dus niet alleen voor de bladeren. Vereniging van kuipplantenliefhebbers met landelijke en regionale activiteiten. De potten staan op een plaats waar het niet kan vriezen en waar de temperatuur ligt om en nabij de 10 graden Celsius.

Dit gaat altijd en als je de pot horizontaal houdt nog eenvoudiger.

Kan je canna cleopatra vermeerderen door te zaaien ? Ik lees nogal tegenstrijdigheden hierover. Doe dit ook met de grote wortelstokken en dek af met gewone potgrond. Dan kunt u de kluit op de grond plaatsen. Ook raden wij aan een zak hydrokorrels onder de kluit uit te gieten. Snijd de rhizoom aan stukken, zorg ervoor dat elke stuk een groeipunt heeft.

De natuur en tuin heeft altijd mijn interesse gehad.

Een forse groeier die vrij hoog wordt. De winter is wel een probleem, want de Canna kan niet tegen kou en vorst. Canna wortelstokken prefereren een constante, vochtige grond. De Canna is een tropische plant die graag in de zon staat en veel vocht nodig heeft. Leg de stokken neer op een plaats waar het niet kan vriezen. ik heb 2 grote planten met groen blad en rode bloemen in huis. Nu met de relatief warme winters kan je ook experimenteren als de Canna in de volle grond staat.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen